Mannen aan 't Fornuis - April 2013
Mannen aan 't Fornuis

April 2013

Voor 10 personen
Gegrilde lamsfilet, geroosterde paprika’s, Anna-aardappelen

Ingrediënten:
1,5 kg lamsfilet; 5 rode paprika’; 5 gele paprika’s; 2 teentjes look; olijfolie; peper; zout; 1,5 kg aardappelen; 250 g boter

Bereiding:
De aardappelen in dunne schijfjes snijden. Spoelen en drogen. Een ovenschotel inboteren en er de plakjes dakpansgewijs in schikken. Kruiden met peper en zout en er wat geklaarde boter over gieten. Op deze wijze een vijftal laagjes maken. Afwerken met boter. In de oven 40 minuten bakken bij 225°C.
De paprika’s wassen en in de oven bij 250°C 30 minuten roosteren. In een pot met deksel gedurende 30 minuten laten zweten. De pellen, de zaadjes en de zaadlijsten verwijderen, maar het vocht opvangen. De schoongemaakt paprika’s in reepjes snijden, er het gezeefde vocht en de geperste teentjes look aan toevoegen. Er olijfolie onder mengen en op smaak brengen met peper en zout.
De lamsfilets kruiden met peper en zout en insmeren met olijfolie. De grillpan heet laten worden en er de filets op bakken.


Ricottacrème met chocolade

Ingrediënten:
2 sinaasappels; 1 kruidnagel; 2 kaneelstokjes; 200 g suiker; 200 g chocolade; 500 g ricotta; chocoladeversiering

Bereiding:
Haal de oranje schil van de sinaasappel en doe met de kruiden, de suiker en 20 cl water in een pan. Laat 10 minuten goed doorkoken en daarna afkoelen. Smelt de chocolade. Zeef de suikerstroop en meng onder de ricotta. Roer er de chocolade bij. Verdeel over 10 glaasjes en laat goed koelen. Versier voor het opdienen met chocoladeversiering.