Mannen aan 't Fornuis - Januari 2013
Mannen aan 't Fornuis

Januari 2013

Voor 12 personen
Biefstukproeverij, gebakken aardappelen, waldorfsalade

Ingrediënten:
1 kg appels; 1 kg knolselder; 200 g okkernoten; 1 eierdooier; ½ citroen; 20 cl olie; 1 kl mosterd; 2,5 kg aardappelen; 5 x 40 g biefstuk per persoon; 400 g boter

Bereiding:
Maak mayonaise met eierdooier, citroensap, olie en mosterd. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dobbelsteentjes van ½ cm. Schil de knolselder en snijd eveneens in dobbelsteentjes van ½ cm. Meng mayonaise, appel, knolselder en okkernoten.
Was de aardappelen en kook gaar in de schil. Giet af, pel en laat afkoelen. Klaar ondertussen de boter. Snijd de aardappelen in plakjes e gebruik de helft van de boter om er de aardappelen goudbruin in te bakken.
Bak de biefstukken in de rest van de boter en verdeel in porties.


Sabayon met aardbeienlikeur

Ingrediënten:
12 eierdooiers; 150 g suiker; 20 cl aardbeienlikeur

Bereiding:
Meng alles in een ruime, liefst afgeronde steelpan tot de suiker opgelost is. Klop daarna op een zacht vuur tot een schuimige, stevige massa. Laat niet te warm worden! Verdeel over glazen en dien warm op.