Mannen aan 't Fornuis

Juni 2009

Voor 12 personen
Gegrilde groene asperges

2 kg groene asperges; 1 citroen; 1 teen look; 10 cl olijfolie; 1/2 bosje peterselie; 100 g parmezaan; prikkers

Breek de houtige delen van de asperges. Was en dep droog. Leg telkens 5 asperges naast elkaar en steek er onderaan en bovenaan een prikker door. Meng het sap van de citroen, de geperste look en de olie onder elkaar en strijk er de asperges mee in. Grill 4 minuten per kant. Strooi er gehakte peterselie en geraspte parmezaan over.


Gegrilde aubergines

2 aubergines; zout

Snijd de aubergines in plakken van 1,5 cm. Wrijf aan beide zijden in met zout en laat 1/2 uur trekken. Spoel met water en dep droog. Grill 8 minuten per kant.


Groenten in papillotten

12 el boter; 1/2 kg wortelen; 1/2 kg peultjes; 1/2 kg champignons; 1 bosje lente-uitjes; 1 stuk gember; 12 teentjes look; 12 kl geroosterde sesam; 12 kl sojasaus; peper; zout; 12 el rijstwijn; 100 g parmezaan; peper; zout; aluminiumfolie

Snijd de groenten, behalve de peultjes, in schijfjes. Neem 12 dubbele bladen aluminiumfolie en verdeel er alle ingrediënten over. Vouw in papillotte. Gril 15 minuten op de BBQ.


Knoflookbrood

2 stokbrooden; 20 cl olijfolie; 2 teentjes look


Gegrilde banaan

12 bananen; 1 flesje Jansegers rum

Snijd de bananen in en plaats ze op een niet te warme BBQ. Warm ondertussen ook de rum op. Als de bananen gaar zijn de pel verwijderen en overgieten met de brandene rum.


Gegrilde ananas

2 verse ananassen; 100 g rietsuiker

Schil de ananas en snijd in dikke plakken. Plaats op een niet te wame BBQ. Strooi er direct na het grillen naar wens suiker over en leg nog even kort aan weerszijden op de BBQ.